Makaron to jeden z najczęściej spożywanych produktów zbożowych na świecie. Istnieje wiele jego rodzajów oraz kształtów. Najczęściej makaron jada się we Włoszech, skąd pochodzi wiele oryginalnych rodzajów makaronów oraz sosów charakterystycznych dla konkretnych regionów. W zależności od rodzaju makaronu do jego wyrobu wykorzystuje się różne rodzaje mąk, m.in.: mąkę pszenną, mąkę gryczaną, mąkę kukurydzianą, mąkę orkiszową, mąkę ryżową, mąkę sojową, semolinę. Bezglutenowe makarony konjac słyną z braku tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzane są z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Spróbuj naturalnych, ekologicznych, bezglutenowych makaronów, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie!

Makarony

Makaron bezglutenowy fusilli (świderek) 250 g Makaron bezglutenowy fusilli (świderek) 250 g
Producent: INCOLA
Cena: 10,99 zł
zobacz więcej
Makaron bezglutenowy Penne (pióra) 250 g Makaron bezglutenowy Penne (pióra) 250 g
Producent: INCOLA
Cena: 10,99 zł
zobacz więcej
Makaron Bezglutenowy Fusilli Tricolore  250G Makaron Bezglutenowy Fusilli Tricolore 250G
Producent: INCOLA
Cena: 10,99 zł
zobacz więcej
Makaron Bezglutenowy Pipette (Kolanko) 250G Makaron Bezglutenowy Pipette (Kolanko) 250G
Producent: INCOLA
Cena: 10,99 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium