Mąka Kokosowa Bio 400G

Opis
Mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa, zawiera bardzo dużo błonnika i białka, a niewiele węglowodanów łatwo przyswajalnych, dlatego znajduje zastosowanie w dietach dla diabetyków i osób odchudzających się. Mąka kokosowa jest bogata w błonnik – zawiera go 6 razy więcej niż zwykła mąka pszenna. Większość tego błonnika to błonnik nierozpuszczalny, który wzmacnia uczucie sytości i przyczynia się do zdrowego funkcjonowania układu pokarmowego. Mąka ma również niski indeks glikemiczny z uwagi na niską zawartość węglowodanów. Jest bogata w białko roślinne. Zawarte w mące kokosowej tłuszcze MCT (medium-chain triglycerides) są lekkostrawne, dostarczają wolno uwalnianej energii, mają działanie przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze, a dodatkowo podkręcają metabolizm, czyli przyspieszają tempo przemiany materii. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.
Skład: mąka kokosowa* 100% *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1907 kJ/ 454 kcal, Tłuszcz - 18 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 57 g, w tym cukry - 19 g, Białko - 16 g, Sól - 0,81 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Cechy Produktu
Vege | Tak |