Miód Manuka Mgo 550+ 500G

Opis
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka. Powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te charakteryzują się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO).
Skład: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza 100 g: Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal, Tłuszcz 0 g tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, Węglowodany 82,1 g tym cukry 82,1 g, Błonnik 0 g, Białko 0,3 g, Sól 0,04 g Methylglyoxal >55 mg.
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia